5 updates waarmee je nog meer uit je Thermomix TM6 haalt!

Dat de Thermomix TM6 een performant toestel is, weet je wellicht al. Het interessante aan dit model is bovendien dat je ook na aankoop verzekerd blijft van nieuwe functies. Dankzij de Wifi-verbinding kan je het toestel immers updaten. We geven je hierbij graag een overzicht van de nieuwigheden die bij de Update 2.0 horen en die je toestel vanaf nu nog beter zullen maken.

Receptvideos

De duizenden voorgeprogrammeerde recepten die je op het Cookidoo-platform van je Thermomix vindt, zijn een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie om elke dag de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Het toestel loodst je immers vlot door het recept. Bij een aantal recepten zal je voortaan ook video’s kunnen bekijken met extra uitleg over bepaalde stappen. Zo wordt het nog makkelijker om je gerecht als een echte pro te serveren. Je kan zelf kiezen of je de video wilt bekijken of die liever wilt overslaan. Het geheugen van je toestel wordt door de video’s niet belast; ze worden immers online gestreamd en niet op je toestel gedownload.


thermomix_videos.jpg

Inspiratievideos

Naast receptvideo’s kan je ook algemene video’s bekijken over bepaalde thema’s of bereidingstechnieken. Ze zullen je zin om te koken alleen maar aanscherpen!

Eierkoker

Vind je het niet altijd eenvoudig om het perfect gekookte eitje te serveren? Dan is de nieuwe Ei- kookmodus ideaal. Je kan het aantal te koken eieren en de gaarwijze kiezen. Ook nadat je je toestel hebt ingesteld, kan je de gaarwijze nog aanpassen, maar natuurlijk niet van hard naar zacht!

Waar moet je rekening mee houden?

  • De modus gaat uit van eitjes die uit de koelkast komen.

  • Je kan 2 tot 6 eitjes klaarmaken.

  • De gaartijden zijn gebaseerd op medium eieren met een gewicht van 53 tot 63 gram.

  • Je kan kiezen uit 5 gaartijden:

    • Zacht, voor een vloeibaar eigeel en een gedeeltelijk zacht eiwit.

    • Medium zacht, voor een vloeibaar eigeel en gestold eiwit.

    • Medium, voor een gedeeltelijk zachte dooier.

    • Medium hard, voor een stevige maar niet droge dooier.

    • Hard, voor een hard gekookt eigeel en eiwit.

  • Je legt de eieren rechtstreeks in de mengbeker, het kookmandje kan je na garing gebruiken om de eieren onder stromend water af te koelen.

  • Je vult de mengbeker met 1 liter water.

Opwarmen

thermomix_opwarm.jpg

De opwarmmodus is ideaal om vloeistoffen en crèmes gelijkmatig op te warmen zonder dat ze overkoken of aanbranden. Erg handig dus om sauzen, babyvoeding, soepen, melk en dergelijke op de gewenste temperatuur te brengen. Deze modus werkt ideaal als je de vlinder op het mes plaatst. Zeker bij dikkere bereidingen (zoals sauzen) of vloeistoffen van meer dan 250 gr, wordt de warmte zo optimaal verdeeld. Je kan de opwarmmodus ook gebruiken voor gerechten met kleine stukken. Opgelet: de modus is niet bedoeld voor het opwarmen van droge voeding zoals rijst of pasta.

Verbeterde reinigingsmodus

Deze modus was van bij de lancering van de TM6 reeds voorzien maar is nu meer geperfectioneerd. In functie van wat je hebt klaargemaakt, zal je beker immers meer of minder vuil zijn.

Je kan voortaan kiezen uit reiniging voor:

  • Deeg, warmt op tot 37° en reinigt na het bereiden van rauw deeg

  • Universeel, warmt op tot 55° en reinigt na het bereiden van rijst en pasta en is de universele stand voor alle andere voedingsmiddelen

  • Vet of Karamel, warmt op tot 75° en reinigt na bereiding van vetten of karamel

  • Bruin, warmt op tot 105° en reinigt een mengbeker met een bruine bodem

Waar moet je rekening mee houden?

  • Doe steeds 1 liter water in de mengbeker samen met 50 gr azijn en/of een druppel afwasmiddel.

  • Voor de optie “Bruin” gebruik je enkel azijn of 1/2 theelepel vaatwasmachinepoeder. De beide producten samen zouden teveel schuim maken.

  • Zet steeds het maatbekertje in het deksel vooraleer je de reinigingsmodus start.

Heb je zin om de nieuwe mogelijkheden uit te testen of heb je een eitje te pellen? Aan de slag, want dat eitje is zo klaar!