Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Heel wat mensen vinden het klaarmaken van een lekkere risotto tijdrovend. Rijst eerst aanstoven en daarna heel gedoseerd bouillon toevoegen. Wachten tot de bouillon is opgenomen, weer bouillon toevoegen enzovoort. Met onderstaand recept maak je een heerlijke risotto zonder dat er iets mis kan lopen. Gebruik voor deze Italiaanse klassieker echte risotto-rijst zoals Arborio of Carnaroli. Laat de Thermomix al het werk doen en je hebt tijd om je cursus Italiaans ter hand te nemen. Capito?

Ingredienten:

  • 50 gram parmezaan
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol rucola of meer
  • 7 halfzongedrooged tomaatjes in olie
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 250 gram arboriorijst
  • 60 gram witte wijn
  • 500 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 30 gram boter (15 gram + 15 gram)

Instructies:

How to cook Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

  1. Doe de parmezaan in de mengbeker en maal: 10 sec op snelheid 10. Zet apart.
  2. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg olijfolie en de eerste 15 gram boter toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Voeg de rijst en de wijn toe en sauteer zonder maatbekertje: 2 min op 100 graden en snelheid 1.
  5. Voeg water, bouillonblokje en zongedroogde tomaten toe en gaar zonder maatbekertje: 8 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  6. Snij de paddenstoelen en voeg toe: 6 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  7. Giet over in een kom, voeg het citroensap toe, de rucolablaadjes, de overige 15 gram boter en wat peper. Voeg nu de parmezaan toe en meng met de hand. Proef en kruid eventueel nog af met extra zout en peper.
Created using The Recipes Generator

Heerlijke veggie-pastasaus

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Heerlijke veggie-pastasaus

Heerlijke veggie-pastasaus

Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 20 M
Natuurlijk is er in de winkel een ruime keuze aan kant-en-klare spaghettisaus. Af en toe ontdek je er zelfs echte groenten-en gehaktstukjes in. Maar de lekkerste pastasaus maak je natuurlijk zelf. Tomaten, rode paprika, courgette, wortel en champignons zorgen voor de nodige groenten- aanvoer en de erwtjes geven deze saus nog een heerlijke krokante beet. Ook zonder toevoeging van gehakt is dit gerecht een aanrader. Natuurlijk kan je verse tomaten gebruiken, maar tomaat uit blik geeft ook een prima resultaat op voorwaarde dat je voor een smakelijke soort kiest zoals de lekkere datterini- tomaten.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • Olijfolie

Instructies:

How to cook Heerlijke veggie-pastasaus

  1. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  3. Snij ondertussen de wortel in blokjes, dan de rode paprika en de courgette.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het groentenbouillonblokje en de gesneden wortelen toe en kook zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  5. Voeg de rode paprika toe en kook verder zonder maatbekertje: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  6. Voeg de courgetteblokjes toe enkook verder: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  7. Snij ondertussen de champignons in schijfjes en voeg samen met de diepvrieserwtjes toe en kook verder zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
Created using The Recipes Generator