Scampi met frisse currysaus

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Scampi met frisse currysaus

Scampi met frisse currysaus

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Handig toch als je zowel saus, groentjes als scampi in één kookbeurt kan klaarmaken? De currysaus is extra fris door de relatief grote hoeveelheid appel die erin verwerkt is. Omdat we de saus bij vis serveren, voegen we visbouillon toe. In dit recept laten we de ui-en appelstukjes heel, maar niets verbied je om er een gladde versie van te maken. Mix ze dan na de laatste stap gedurende 1 minuut op snelheid 8. Wil je de saus zachter van smaak, dan kan je ook nog een beetje room toevoegen.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 15 gram boter
  • 1 appel met schil
  • 1 opgehoopte eetlepel curry
  • 15 gram bloem
  • 300 gram water
  • 1 visbouillonblokje
  • 3 wortels
  • peper en zout
  • een snuifje cayennepeper
  • 24 scampi's

Instructies:

How to cook Scampi met frisse currysaus

  1. Pel de scampi's maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal en bestrooi ze met peper, zout en cayennepeper. Steek ze op een houten prikker en zorg ervoor dat ze allemaal in dezelfde richting liggen. Leg ze in de platte varomaschaal en zet opzij.
  2. Schraap de schil van de wortels en maak er sliertjes van met een dunschiller. Bestrooi met peper en zout en zet in een kommetje opzij.
  3. Pel de ui en snij in vier. Was de appel, snij in vier en verwijder het klokhuis. De schil mag eraan blijven. Snij elk partje in twee en doe samen met de ui in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5.
  4. Voeg de boter toe en sauteer: 4 min/ 100°/linksomdraai op lepeltje.
  5. Voeg het currypoeder en de bloem toe en stoof verder: 3 min/100°/linksomdraai op lepeltje.
  6. Voeg het water en het visbouillonblokje toe, plaats de nog lege, diepe varomaschaal met daarboven de platte varomaschaal met scampi's en sluit af. Stoom: 8 min/. varoma/linksomdraai op lepeltje.
  7. Neem de platte varomaschaal even af, voeg de wortelslierten toe aan de diepe varomaschaal en zet de platte er terug op. Stoom verder: 4 min/varoma/linksomdraai op lepeltje.
  8. Serveer de scampi's met de wortelsliertjes, de currysaus.Heel lekker met gestoomde rijst!
Created using The Recipes Generator

Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Heel wat mensen vinden het klaarmaken van een lekkere risotto tijdrovend. Rijst eerst aanstoven en daarna heel gedoseerd bouillon toevoegen. Wachten tot de bouillon is opgenomen, weer bouillon toevoegen enzovoort. Met onderstaand recept maak je een heerlijke risotto zonder dat er iets mis kan lopen. Gebruik voor deze Italiaanse klassieker echte risotto-rijst zoals Arborio of Carnaroli. Laat de Thermomix al het werk doen en je hebt tijd om je cursus Italiaans ter hand te nemen. Capito?

Ingredienten:

  • 50 gram parmezaan
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol rucola of meer
  • 7 halfzongedrooged tomaatjes in olie
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 250 gram arboriorijst
  • 60 gram witte wijn
  • 500 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 30 gram boter (15 gram + 15 gram)

Instructies:

How to cook Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

  1. Doe de parmezaan in de mengbeker en maal: 10 sec op snelheid 10. Zet apart.
  2. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg olijfolie en de eerste 15 gram boter toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Voeg de rijst en de wijn toe en sauteer zonder maatbekertje: 2 min op 100 graden en snelheid 1.
  5. Voeg water, bouillonblokje en zongedroogde tomaten toe en gaar zonder maatbekertje: 8 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  6. Snij de paddenstoelen en voeg toe: 6 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  7. Giet over in een kom, voeg het citroensap toe, de rucolablaadjes, de overige 15 gram boter en wat peper. Voeg nu de parmezaan toe en meng met de hand. Proef en kruid eventueel nog af met extra zout en peper.
Created using The Recipes Generator

Heerlijke veggie-pastasaus

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Heerlijke veggie-pastasaus

Heerlijke veggie-pastasaus

Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 20 M
Natuurlijk is er in de winkel een ruime keuze aan kant-en-klare spaghettisaus. Af en toe ontdek je er zelfs echte groenten-en gehaktstukjes in. Maar de lekkerste pastasaus maak je natuurlijk zelf. Tomaten, rode paprika, courgette, wortel en champignons zorgen voor de nodige groenten- aanvoer en de erwtjes geven deze saus nog een heerlijke krokante beet. Ook zonder toevoeging van gehakt is dit gerecht een aanrader. Natuurlijk kan je verse tomaten gebruiken, maar tomaat uit blik geeft ook een prima resultaat op voorwaarde dat je voor een smakelijke soort kiest zoals de lekkere datterini- tomaten.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • Olijfolie

Instructies:

How to cook Heerlijke veggie-pastasaus

  1. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  3. Snij ondertussen de wortel in blokjes, dan de rode paprika en de courgette.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het groentenbouillonblokje en de gesneden wortelen toe en kook zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  5. Voeg de rode paprika toe en kook verder zonder maatbekertje: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  6. Voeg de courgetteblokjes toe enkook verder: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  7. Snij ondertussen de champignons in schijfjes en voeg samen met de diepvrieserwtjes toe en kook verder zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
Created using The Recipes Generator