Yield: 2 potjes van 300 gram
Abrikozenconfituur met appel en rozijnen
Prep time: 10 MinCook time: 25 MinTotal time: 35 Min
Ook voor deze abrikozenconfituur haal ik met alle plezier een boterham boven. In combinatie met appel , de sinaasappel en de rozijntjes heb je een origineel potje waarmee je je vrienden op een zondagse brunch echt wel kan inpakken.
Ingredients
- 210 gram abrikozen
- 1 appel
- Sap van 1/2 citroen
- 80 ml sinaasappelsap
- Zeste van 1 sinaasappel
- 170 gram water
- 160 gram confituursuiker
- 20 gram lichte rozijnen
- Snuifje kaneel
- 1 eetlepel Cointreau of Grand Marinier
Instructions
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes en doe in de mengbeker.
- Voeg het water, het sinaasappelsap en de zeste van sinaasappel toe en stoof met het maatbekertje op het deksel: 10 min op 100 graden en snelheid 1.
- Mix de appeltjes: 20sec op snelheid 5.
- Ontpit de abrikozen en snij ze in kleine stukjes.
- Doe de abrikozen in de mengbeker en voeg de rozijnen en het citroensap toe en kook verder met het maatbekertje op het deksel: 10 min op 100 graden en snelheid 1.
- Voeg de confituursuiker en de kaneel toe en kook verder zonder maatbekertje: 5 min op Varoma en snelheid 1. Voeg tijdens de laatste minuut een eetlepel Cointreau of Grand Marinier toe.
- Doe de stollingstest door een eetlepel confituur op een koud bordje te doen. Wacht 30 sec en hou het bordje dan schuin. Loopt de confituur niet naar beneden, dan is hij klaar. Zoniet nog 2 min op Varoma en snelheid 1.
- Giet in schone bokalen, schroef het deksel erop en laat omgekeerd afkoelen.