Chocoladecrème met avocado

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Chocoladecrème met avocado

Chocoladecrème met avocado

Kooktijd: 10 MinTotale tijd: 10 Min
Een verrassend lekker dessertje voor wie geen klassieke chocolademousse wenst met eieren.

Ingredienten

  • 60 gr (amandel) melk
  • 60 gr rijpe banaan
  • 25 gr cacaopoeder
  • 80 gr esdoornsiroop
  • 2 avocado's
  • 4 frambozen voor de afwerking
  • 4 blaadjes munt of eetbare bloemblaadjes

Instructies

  1. Doe de melk, de banaan, het cacaopoeder en de esdoornsiroop in de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 4.
  2. Halveer de avocado's, verwijder de pit en de schil en snij in grove stukken. Voeg toe aan de mengbeker en mix gedurende 30 sec terwijl je geleidelijk aan de snelheid verhoogt naar snelheid 8.
  3. Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/geleidelijk aan verhogen van snelheid 4 tot 8.
  4. Schep de massa in glaasjes of kommetjes. Dit kan met een lepel of nog handiger met een spuitzak.
  5. Laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast en werk af met de frambozen en de munt-of bloemblaadjes.