Chocolademousse

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking
Chocolademousse

Chocolademousse

Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Is je chocolademousse soms te lopend en te zwaar? Het geheim van mooie en perfecte mousse zit echt in de juiste volgorde van de bereiding. Of om het met het jargon van Piet Huysentruyt te zeggen:wat hebben we vandaag geleerd? 1) Smelt eerst de chocolade. 2) Klop het eiwit heel stevig op met de suiker. 3) Voeg het opgeklopte eiwit toe aan de chocolade en niet omgekeerd.

Ingredients

  • 100 gram
  • chocolade-callets
  • 30 gram
  • boter
  • 50 gr room
  • 2
  • eierdooiers
  • 4
  • eiwitten
  • 20 gr kristalsuiker

Instructions

  1. Doe de chocolade samen met de boter in de mengbeker en smelt: 3 min/50°/snelheid 2.
  2. Spatel naar beneden en verwarm verder: 1 min/50°/snelheid 2.
  3. Voeg de room toe en meng: 1 min/snelheid 2.
  4. Voeg de eierdooiers toe en meng: 30 sec/snelheid 2. Giet in een kom en maak de beker goed vetvrij.
  5. Plaats de vlinder, voeg de eiwitten toe en klop: 5 min op snelheid 3,5 terwijl je via de dekselopening de suiker toevoegt.
  6. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het chocolade/eiermengsel en doe in potjes.
  7. Laat een nachtje opstijven alvorens te serveren.