Citroenlimonade

Yield: 4 glazen
Author: Clevercooking
Citroenlimonade

Citroenlimonade

Prep time: 10 MinCook time: 5 MinTotal time: 15 Min
Heerlijk dorstlessend is deze citroenlimonade! Gezien het hoge zuurgehalte van de citroenen is een zoetstof echt wel nodig. Maar niemand verplicht je om voor suiker te kiezen. Kies gerust voor een alternatief zoals Tagatesse of Zusto.

Ingredients

  • 100 gram  suiker of suikervervanger in aangepaste hoeveelheid (bvb. 50 gram Tagatesse)
  • Zeste van een 1/2 citroen
  • 4  citroenen
  • 500 gram  bruis of plat water
  • 500 gram  ijsblokjes

Instructions

  1. Doe de suiker samen met de citroenzeste in de mengbeker en maal fijn: 25 sec op snelheid 10.
  2. Snij de schil en haal zo veel mogelijk wit vlies van de citroenen. Snij de citroenen in vier en voeg ze toe aan de mengbeker, samen met 500 gram water. Mix 40 sec op snelheid 5 en verhoog de snelheid geleidelijk aan tot 10.
  3. Voeg 500 gram ijsblokjes toe aan de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 10.
  4. Plaats het kookmandje in de mengbeker, hou het tegen met de spatel en giet in glazen.