Yield: 3 potten
Kiwiconfituur
Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
75% van alle kiwi’s komen nog steeds uit Nieuw-Zeeland. Nochtans is deze mooie vrucht van oorsprong Chinees en heette die oorspronkelijk Chinese kruisbes. In het begin van vorige eeuw werden zaden naar Nieuw-Zeeland gebracht, werd er geëxperimenteerd met de rassen en kreeg de kruisbes om marketing-redenen een naam die verwijst naar de bekende inlandse loopvogel: de kiwi. Kiwi’s vinden we ondertussen niet enkel meer in de groene, behaarde variant. Ook de gele kiwi, zonder haartjes op de schil, is erg populair en zoeter dan zijn groene broer. In onderstaand recept werd de gele kiwi gebruikt, met als resultaat een mooie zachte confituur.
Ingredients
- 750 gram kiwi's, geschild en in stukken gesneden
- 400 gram kristalsuiker (voor gele kiwi's, gebruik 450 gram voor groene kiwi's)
- 3 gram agarpoeder
- Sap van 1/2 citroen of limoen.
Instructions
- Doe alle ingrediënten in de mengbeker zonder het maatbekertje en kook: 10 min op Varoma en snelheid 1.
- Zet het stoommandje omgekeerd op het deksel om spatten te vermijden.
- Mix: 4 sec op snelheid 5.
- Giet de confituur in schone bokalen, schroef het deksel erop en laat omgekeerd afkoelen.