Yield: 4 grote of 8 kleine stuks
Moelleux au chocolat
Prep time: 15 MinCook time: 10 MinTotal time: 25 Min
Smelt jij ook weg voor dit heerlijke dessert met gebakken buitenkant en een lopend chocoladehart? Als je de instructies in dit recept nauwkeurig opvolgt, kan er echt niets mis gaan. Gebruik een goede kwaliteit van donkere chocolade , bijvoorbeeld de callets van Callebaut 811. Het beslag is in de Thermomix in een handomdraai gemaakt. Je kan het beslag ook gerust een dag van tevoren klaarmaken zodat je het daarna enkel nog in vormpjes moet gieten of spuiten.
Ingredients
- 100 gram
- donkere chocolate (bij voorkeur callets of anders kleine stukjes)
- 4
- eieren
- 110 gram
- boter
- 50 gram
- gezeefde patisseriebloem
- 100 gram
- suiker
- Vers rood fruit
- Bloemsuiker
Instructions
- Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zeef de bloem.
- Plaats de vlinder op het mes.
- Doe 2 hele eieren en 2 dooiers in de mengbeker en klop: 2 min op 50 graden en snelheid 3.
- Verwijder de vlinder
- Doe de in stukjes gesneden boter en de chocoladestukjes in de mengbeker en verwarm: 5 min op 50 graden en snelheid 2.
- Voeg de gezeefde bloem en de suiker toe en meng: 1 min op snelheid 2.
- Doe het deeg in een spuitzak en laat een paar uur afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Beboter en bebloem in een dun laagje serveerringen of muffinvormpjes.
- Vul de ringen of de vormpjes voor 2/3de met het chocolademengstel en zet gedurende 7 min in de oven. Duw even op het mengsel, het moet nog een beetje meegeven.
- Laat eventueel nog even verder bakken als je voor grote porties gekozen hebt.
- Haal uit de vormpjes en bestrooi met wat poedersuiker. Dien op met wat vers rood fruit naar keuze.