Aantal porties: 4 personen
Parmentier van kabeljauw met zoete aardappel
Bereidingstijd: 15 MKooktijd: 30 MTotale tijd: 45 M
Parmentier is een laagjesgerecht waar meestal vis of vlees en een gepureerde groente in verwerkt wordt. Dit supermakkelijke en gezonde gerecht zal liefhebbers van zoete aardappel zeker bevallen.
Ingredienten:
- 2 uien
- 800 gram zoete aardappel
- 800 gram kabeljauwhaasje in 4 porties verdeeld
- 4 eetlepels olijfolie (2+2)
- een beetje paneermeel
- 70 gram water
- 1/2 groentenbouillonblokje
- 50 gram boter in stukjes
- een snuifje peper
- een snuifje zout
Instructies:
How to cook Parmentier van kabeljauw met zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel de uien en halveer ze. Doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan: 4 min/120°/snelheid 1.
- Doe de aangestoofde ui in een ovenschaal en hou opzij.
- Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 8 sec/snelheid 5.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan: 3 min/120°/snelheid 1.
- Voeg het water en de bouillon toe en gaar: 18 min/100°/snelheid 1.
- Leg ondertussen de kabeljauwhaasjes op de aangestoofde ui, kruid met peper en zout en zet de ovenschaal 5 minuten in de oven zodat de kabljauw al wat kan garen. Haal eruit.
- Mix de zoete aardappel: 20 sec/snelheid 7. Proef en kruid af met peper en zout.
- Lepel de zoete aardappel bovenop de vis en bestrooi met paneermeel. Leg een paar klontjes boter op het paneelmeel en gaar verder in de oven gedurende 7 minuten.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°, zet de grill aan en laat nog 5 minuten kleuren.