Aantal porties: 4 personen
Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Met behulp van de Varoma-schaal zet je dit lekker all-in-one gerechtje in 20 minuten op tafel. We gebruikten Gemelli-pasta (o.a. verkrijgbaar bij Delhaize), maar eender welke andere korte pasta is ook prima.
Ingredienten:
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 15 gram paprikapoeder
- 200 gram korte pasta
- 550 gram water
- 1 groentenbouillonblokje
- 400 gram zalmfilet zonder vel
- 200 gram room
- 5 gram maïzena
- 150 gram spinazie
- 100 gram kerstomaatjes
- een snuifje peper
- een snuifje zout
Instructies:
How to cook Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm
- Was de spinazie, verwijder de onderste dikke stelen en laat uitlekken.
- Pel de look en de ui. Halveer de ui en doe samen met de look in de mengbeker. Hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg de olijfolie en het paprikapoeder toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de pasta, het water en het groentenbouillonblokje toe en verwarm: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
- Snij de zalm ondertussen in niet al te grote stukken en leg ze op de bovenste varomaschaal.
- Plaats de varoma en stoom: 5 min/varoma/linksomdraai/lepeltje.
- Neem de varoma af en hou opzij.
- Meng de room en de maïzena in een kop en voeg toe aan de mengbeker.
- Stel het toestel in: 3 min/100°/linksomdraai/lepeltje en voeg ondertussen de spinazie in porties toe via de dekselopening terwijl je met de spatel draaibewegingen maakt.
- Roer de pasta nog eens goed manueel rond en voeg de kerstomaatjes toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Doe alles in een schaal, voeg de gestoomde zalmblokjes toe en dien op.