Yield: 6 personen, 2 rösti’s per persoon
Rösti’s
Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Frietjes en kroketjes zijn natuurlijk niet te versmaden. Wil je wat origineler uit de hoek komen, probeer dan deze rösti’s. De aardappels hakken gaat in de Thermomix supersnel, en je bakt deze aardappelkoekjes gewoon rauw iin de pan.
Ingredients
- 1/2 kg aardappelen
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 1 sjalot
- 50 gram bloem
- 1 ei
- Peper
- Zout
- Arachideolie
Instructions
- Pel de sjalot en snij in twee.
- Doe de sjalot samen met de gerookte spekblokjes in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 5,5. Spatel naar beneden.
- Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en doe ze ongewassen in de mengbeker bij het sjalot/spekmengsel.
- Voeg het ei toe, de bloem en peper en zout en hak: 4 sec op snelheid 7.
- Verwarm een goeie bodem arachideolie in een anti-aanbakpan. Vorm met een eetlepel hoopjes van de aardappelen en leg ze in de pan. Druk ze aan met de onderkant van de lepel zodat een platter schijfje ontstaat. Of plaats een kleine dresseerring in de pan en druk de aardappelen goed aan.
- Bak 5 min, draai de rösti’s om en bak 5 min aan de andere kant.
- Laat even uitlekken op een keukenpapier en serveer.