Schelvishaasje met courgettepuree

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Schelvishaasje met courgettepuree

Schelvishaasje met courgettepuree

Bereidingstijd: 15 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 35 M
Ben je op zoek naar een manier om witte vis wat op te pimpen? Met het krokante korstje op basis van spek, peterselie, hazelnoten en panko heb je een lekker knapperig resultaat. De zachte courgettepuree zorgt voor een mooie tegengewicht.

Ingredienten:

  • 600 gram schelvishaasje
  • 100 gram gerookt spek, in dunne sneetjes
  • 1/2 bussel peterselie of bladpeterselie
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram panko
  • 700 gram aardappelen
  • 2 kleine courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 700 gram bloemige aardappelen, geschild en in kleine stukken
  • 180 gram melk
  • 2 klene courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Instructies:

How to cook Schelvishaasje met courgettepuree

  1. Voor de vis met krokant korstje: Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met de sneetjes spek en bak ze krokant in de oven gedurende ongeveer 25 min. Controleer regelmatig. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de spekreepjes in de mengbeker en hak: 2 sec op Turbo. Haal uit de beker en hou opzij. De mengbeker hoef je niet te reinigen.
  4. Doe de hazelnoten en de peterseliebladeren in de mengbeker en hak 8 sec op snelheid 5.
  5. Voeg de panko en de gemalen spekreepjes toe en meng: 10 sec op snelheid 2 (linksomdraai).
  6. Haal uit de mengbeker en reinig.
  7. Voor de courgettepuree: Doe de melk in de beker, voeg de aardappelen toe en laat garen: 18 min op 98 graden (linksomdraai, lepeltje).
  8. Rasp ondertussen de courgette
  9. Voeg de olijfolie, de geraspte courgette en peper en zout toe en stel opnieuw in: 1 min op snelheid 2.
  10. Maak een diep bord klaar met de bloem, een tweede bord met de losgeklopte eitjes en een derde met het paneermengsel van hazelnoot/peterselie/spek.
  11. Snij de schelvishaasjes eventueel in kleinere stukken, dan kan je ze makkelijker verdelen over een pan.
  12. Wentel elk visstukje eerst in bloem, dan in ei en dan in het hazelnoot/peterselie/spekmengsel.
  13. Verwarm een antikleefpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de schelvis met notenkorstje ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Created using The Recipes Generator