Yield: 750 gram
Tzatziki
Prep time: 5 MinCook time: 5 MinTotal time: 10 Min
Geen Griekse keuken zonder Tsatziki. Vaak wordt dit bijgerecht gegeten bij gegrild vlees of geserveerd met een stukje pitabrood. In authentieke Griekse recepten gebruikt men vaak een beetje azijn, maar in dit recept is die vervangen door citroensap. Let erop dat je de komkommerpitjes verwijdert en je de rest van de komkommer na het mixen goed laat uitlekken. Zo vermijd je dat de tzatziki te lopend wordt.
Ingredients
- 400 gram
- komkommer
- 2 teentje
- knoflook
- 20
- mooie blaadjes munt
- 500 gram
- Griekse yoghurt
- 2 eetlepels
- citroensap
- Peper en zout
Instructions
- Schil de komkommer en snij hem in de lengte door. Haal de pitjes eruit.
- Snij de komkommer in grove stukken en doe hem in de mengkom. Voeg zout naar smaak toe en meng: 4 sec op snelheid 4.
- Giet over in het kookmandje en laat uitlekken. Plaats fris gedurende 30 min.
- Doe de knoflookteentjes en de muntblaadjes in de beker en hak: 3 sec op snelheid 7. Spatel de blaadjes naar beneden en herhaal: 3 sec op snelheid 7
- Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap en de peper toe. Ook het uitgelekte komkommermengsel toevoegen aan de mengbeker en mengen: 10 sec op snelheid 2 (linksomdraai).