Yield: 4 personen
Zalm met mosterdroomsaus en groentensliertjes
Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Groenten en vis samen stomen en het overgehouden stoomvocht gebruiken om een lekkere, romige mosterdsaus van te maken. Dat is de opzet van dit gerecht. Als je een toestelletje hebt om sliertjes te maken van de groenten heb je dit bord op 20 minuten op tafel staan. Makkelijker en sneller kan bijna niet.
Ingredients
- 2 kleine courgettes
- 3 wortelen
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 80 gr water
- 1/2 blokje groentenbouillon
- 4 stukken zalmfilet
- 100 gr room
- 1 koffielepel scherpe mosterd
- peper
- zout
Instructions
- Was de courgette, de schil blijft eraan. Rasp de wortelen. Maak met een sliertendraaier sliertjes van de courgettes en de wortelen en leg ze in de diepe varomaschaal. Kruid de groenten met peper en zout.
- Leg de zalmfilets in de bovenste varomaschaal en kruid ze ook met peper en zout. Zet de varomaschalen op elkaar en sluit af met het varomadeksel. Zet even opzij.
- Pel de ui en snij in vier. Doe de ui in de mengbeker en hak:5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water en een half groentenbouillonblokje toe. Zet de varomaschalen op het deksel van de mengbeker en stoom: 10 min/varoma/snelheid 1.
- Zet de varomaschaal even opzij.
- Controleer de hoeveelheid water in de mengbeker. Het is de bedoeling dat er bijna geen water meer overblijft in de beker. Heb je nog teveel water, giet er dan wat van weg boven een zeefje. De uitjes die in de zeef terecht komen doe je terug in de mengbeker.
- Voeg de room en de mosterd toe en mix: 30 sec/snelheid 10.
- Proef de saus en kruid eventueel bij met peper en zout of voeg nog wat mosterd toe als je de saus pittiger wilt.
- Serveer de groentensliertjes met een stukje gestoomde zalm en met de mosterdsaus.