Yield: 1 ovenschaal van 18 x 25 cm
Appelcrumble
Prep time: 10 MinCook time: 30 MinTotal time: 40 Min
Deze zachte appelcrumble laat zich prima combineren met een bolletje vanille-ijs of vanille-custard. Maar ook zonder gezelschap is hij gewoon top!
Ingredients
- 65 gram boter
- 80 gram (60+20) lichte cassonade-suiker
- 100 gram bloem
- een snuifje zout
- 400 gram appels
- 1 eetlepel citroensap
- 1 koffielepel kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de boter in stukken en doe ze in de mengbeker samen met de bloem, een snuifje zout en 60 gr lichte cassonade.
- Meng het geheel: 10 sec op snelheid 6. Doe in een kom en hou opzij.
- Schil de appels. Snij elke appel in vier en haal het klokhuis eruit. Snij elk vierde in twee. Doe de appelstukken in de mengbeker, voeg het citroensap toe, de kaneel en de overige 20 gr cassonade. Hak: 2 sec op snelheid 4.
- Stoof de appels even aan: 5 min/ 100° op snelheid 1, zonder dopje zodat het vocht weg kan.
- Doe de appels in een ovenschaal en strooi de crumble er op.
- Bak gedurende 30 min in de oven op 180°.
- Laat even afkoelen en serveer lauw.