Yield: 12 vierkantjes
Brownies
Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
Van oorsprong zijn deze chocoladegebakjes Amerikaans. Ondertussen zijn brownies natuurlijk ook bij ons goed ingeburgerd. Let je op je lijn, dan eet je er geen halve schaal van, maar eens zondigen met een klein lekker stukje, daar kan toch niemand iets op tegen hebben? Brownies zijn het lekkerst als ze binnenin nog mooi mals zijn.
Ingredients
- 200 gram
- pure chocolade in stukken
- 250 gram
- boter
- 300 gram
- suiker
- 4
- eieren
- 70 gram
- patisseriebloem
- 80 gram
- cacapoeder
- 1 theelepel
- bakpoeder
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een ovenschaal en bedek ze met bakpapier.
- Doe de chocoladestukken in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6.
- Voeg de boter toe en verwarm: 5 min/50° op snelheid 3.
- Zet de vlinder op het mes, voeg de eieren en de suiker toe en klop: 15 sec op snelheid 4.
- Voeg de bloem, de cacaopoeder en het bakpoeder toe en meng: 20 sec op snelheid 4.
- Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
- Neem de gebakken brownie-deeg uit de schaal door het bakpapier op te tillen. Keer de bereiding om en haal het bakpapier er meteen af. Laat afkoelen en snij de brownies in de gewenste grootte.