Yield: 4 personen
Paprikasoep met forel
Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Deze klassieke paprikasoep krijgt een feestelijke toets met stukjes gerookte forel en komkommerblokjes.
Ingredients
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 gele paprika's
- 1/4 rode paprika
- 800 gram water
- 1 groentenbouillonblokje
- een snuifje paprikapoeder
- 40 gram ahornsiroop
- een snuifje peper en zout
- 1/2 komkommer
- 1 stuk gerookte forel
- enkele blaadjes groene kruiden als afwerking
Instructions
- Pel de sjalotjes en de look. Halveer de sjalotjes en doe ze samen met de look in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5.
- Bestrooi met paprikapoeder, voeg de olijfolie toe en sauteer: 4 min / 100° op snelheid 1.
- Verwijder de zaadjes van de gele paprika's en snij ze in grove stukken. Doe ze in de mengbeker.
- Voeg het water en de groentenbouillon toe en kook: 15 min/100° op snelheid 1.
- Snij 1/4de van een rode paprika in blokjes en hou apart.
- Verwijder de zaadjes uit de halve komkommer, snij in blokjes en hou apart.
- Mix de soep: 1,30 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Verdeel over 4 borden en werk af met de rode paprikablokjes, de komkommerblokjes, stukjes gerookte forel en enkele blaadjes groene kruiden.