Aantal porties: 4 personen
Bloemkoolsoep met curry en kervel
Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Met dit soepje geniet heel het gezin van een mooie portie groenten.
Ingredienten
- 20 gr kervel
- 1 wit van prei
- 1 kleine bloemkool (ongeveer 500 gr bloemkoolroosjes)
- 100 gr aardappel
- 1 theelepel currypoeder
- 20 gr olijfolie
- 800 gr water
- 1+1/2 kippenbouillonblokje
- peper
- zout
Instructies
- Doe de kervel in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 8. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
- Was de prei, snij in grove stukken. Haal de roosjes van de bloemkool en snij in grove stukken. Schil de aardappel en snij in grove stukken.
- Doe de helft van de prei, bloemkool en aardappel in de mengbeker en hak: 7 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de rest van de prei, bloemkool en aardappel toe en hak opnieuw: 7 sec/snelheid 5. Spatel opnieuw naar beneden.
- Voeg het currypoeder en de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
- Mix de soep: 2 min/snelheid 10.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer met de opzijgehouden, fijngehakte kervel.