Bloemkoolsoep met curry en kervel

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Bloemkoolsoep met curry en kervel

Bloemkoolsoep met curry en kervel

Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Met dit soepje geniet heel het gezin van een mooie portie groenten.

Ingredienten

  • 20 gr kervel
  • 1 wit van prei
  • 1 kleine bloemkool (ongeveer 500 gr bloemkoolroosjes)
  • 100 gr aardappel
  • 1 theelepel currypoeder
  • 20 gr olijfolie
  • 800 gr water
  • 1+1/2 kippenbouillonblokje
  • peper
  • zout

Instructies

  1. Doe de kervel in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 8. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  2. Was de prei, snij in grove stukken. Haal de roosjes van de bloemkool en snij in grove stukken. Schil de aardappel en snij in grove stukken.
  3. Doe de helft van de prei, bloemkool en aardappel in de mengbeker en hak: 7 sec/snelheid 5.
  4. Spatel naar beneden, voeg de rest van de prei, bloemkool en aardappel toe en hak opnieuw: 7 sec/snelheid 5. Spatel opnieuw naar beneden.
  5. Voeg het currypoeder en de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
  6. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
  7. Mix de soep: 2 min/snelheid 10.
  8. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  9. Serveer met de opzijgehouden, fijngehakte kervel.