Aantal porties: 4 personen
Broccoli-preisoep
Kooktijd: 20 MinTotale tijd: 20 Min
Voor soep ga ik heel vaak aan de slag met de groenten die ik nog in de koelkast heb liggen: in dit geval was dat broccoli en prei. Meer dan 20 minuten heb je niet nodig om je dagelijkse portie vitaminen te serveren.
Ingredienten
- 1 ui
- 1 prei
- 1 broccoli
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 + 1/2 blokje groentenbouillon
- 700 gr water
- eventueel wat geroosterde amandelschilfers voor de afwerking
Instructies
- Pel de ui en snij in grove stukken. Was de prei en de broccoli en snij in grove stukken.Doe alles in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden en herhaal: 4 sec/snelheid 5.
- Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
- Optioneel kan je wat amandelschilfers roosteren in een antikleefpan.
- Mix de soep: 1min30sec/snelheid 10.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout, voeg eventueel nog wat water toe indien je de soep te dik vindt.
- Serveer de soep warm en voeg eventueel de geroosterde amandelschilfers toe.
Hello, World!