Broccoli-preisoep

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Broccoli-preisoep

Broccoli-preisoep

Kooktijd: 20 MinTotale tijd: 20 Min
Voor soep ga ik heel vaak aan de slag met de groenten die ik nog in de koelkast heb liggen: in dit geval was dat broccoli en prei. Meer dan 20 minuten heb je niet nodig om je dagelijkse portie vitaminen te serveren.

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 broccoli
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 + 1/2 blokje groentenbouillon
  • 700 gr water
  • eventueel wat geroosterde amandelschilfers voor de afwerking

Instructies

  1. Pel de ui en snij in grove stukken. Was de prei en de broccoli en snij in grove stukken.Doe alles in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden en herhaal: 4 sec/snelheid 5.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
  3. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
  4. Optioneel kan je wat amandelschilfers roosteren in een antikleefpan.
  5. Mix de soep: 1min30sec/snelheid 10.
  6. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout, voeg eventueel nog wat water toe indien je de soep te dik vindt.
  7. Serveer de soep warm en voeg eventueel de geroosterde amandelschilfers toe.

Hello, World!