Pompoencake

Aantal porties: 2 kleine cakes
Auteur: Clevercooking
Pompoencake

Pompoencake

Kooktijd: 20 MinInactive time: 40 MinTotale tijd: 1 Hour
Als je graag bakt, dan raad ik deze cake van gemixte pompoen echt aan. Het is een zoete cake die wat doet denken aan peperkoek en ook na 3 dagen nog heel smeuïg blijft. Maar om dat uit te testen, moet je er wel zolang van kunnen afblijven. En dat is echt niet makkelijk :) !

Ingredienten

  • 350 gr pompoen
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr licht kandijsuiker
  • 90 gr maïsolie
  • 2 eieren
  • 230 gr zelfrijzende bloem
  • 1 koffilepel natriumbicarbonaat (baksoda)
  • een flinke snuif zout
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • een snuif nootmuskaat
  • een snuifje witte peper
  • een snuif paprikapoeder

Instructies

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg 30 gr water toe en kook: 10 min/98°/snelheid 1.
  3. Mix: 30 sec/snelheid 6. Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/snelheid 6. Laat afkoelen. Je gebruikt 250 gr van de pompoenpuree in de verdere bereiding. De rest heb je niet nodig.
  4. Verwarm de oven voor op 175°.
  5. Doe de kristal-en kandijsuiker in de mengbeker, voeg de olie en de eieren toe. Voeg 250gr koude pompoenpuree toe en alle andere droge ingrediënten. Mix: 30 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/snelheid 5.
  6. Neem de bakvormen en bekleed ze met bakpapier.
  7. Giet de massa in de vormen. Het is de bedoeling dat ze voor 2/3de gevuld zijn.
  8. Bak de cake gedurende 40 min op 175°.
  9. Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken. Komt deze er droog uit, dan is de cake klaar.
  10. Laat afkoelen, snij in plakken en geniet!