Aantal porties: 2 kleine cakes
Pompoencake
Kooktijd: 20 MinInactive time: 40 MinTotale tijd: 1 Hour
Als je graag bakt, dan raad ik deze cake van gemixte pompoen echt aan. Het is een zoete cake die wat doet denken aan peperkoek en ook na 3 dagen nog heel smeuïg blijft. Maar om dat uit te testen, moet je er wel zolang van kunnen afblijven. En dat is echt niet makkelijk :) !
Ingredienten
- 350 gr pompoen
- 150 gr kristalsuiker
- 150 gr licht kandijsuiker
- 90 gr maïsolie
- 2 eieren
- 230 gr zelfrijzende bloem
- 1 koffilepel natriumbicarbonaat (baksoda)
- een flinke snuif zout
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel kaneel
- een snuif nootmuskaat
- een snuifje witte peper
- een snuif paprikapoeder
Instructies
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg 30 gr water toe en kook: 10 min/98°/snelheid 1.
- Mix: 30 sec/snelheid 6. Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/snelheid 6. Laat afkoelen. Je gebruikt 250 gr van de pompoenpuree in de verdere bereiding. De rest heb je niet nodig.
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Doe de kristal-en kandijsuiker in de mengbeker, voeg de olie en de eieren toe. Voeg 250gr koude pompoenpuree toe en alle andere droge ingrediënten. Mix: 30 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/snelheid 5.
- Neem de bakvormen en bekleed ze met bakpapier.
- Giet de massa in de vormen. Het is de bedoeling dat ze voor 2/3de gevuld zijn.
- Bak de cake gedurende 40 min op 175°.
- Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken. Komt deze er droog uit, dan is de cake klaar.
- Laat afkoelen, snij in plakken en geniet!