Aantal porties: 4 personen
Penne met champignons, erwtjes, spekjes en bloemkool-kaassaus
Kooktijd: 40 MinTotale tijd: 40 Min
Een mooie portie groenten, spekjes, penne en een kaassaus op basis van bloemkool. Meer heb je niet nodig voor dit smakelijke pastagerecht. Ook in veggie-variant zonder de spekjes blijft dit gerecht overeind.
Ingredienten
- 200 gr diepvrieserwtjes
- 500 gr bloemkool
- 2 teentjes look
- 400 gr melk
- 150 gr gemalen kaas
- 250 gr kastanjechampignons
- 200 gr spekblokjes
- 400 gr penne
- peper
- zout
Instructies
- Doe 100 gr water in de mengbeker en doe de diepvrieserwtjes in het kookmandje. Zet het mandje in de mengbeker en stoom: 7 min/varoma/snelheid 1.
- Haal het kookmandje met de spatel uit de mengbeker en koel de erwtjes af door het mandje onder koud stromend water te houden. Laat uitlekken en hou opzij. Giet het stoomwater in de mengbeker weg.
- Verwijder de groene bladeren van de bloemkool, snij er de roosjes af. Spoel ze. Pel de look. Doe de bloemkoolstukken en look in de mengbeker en hak: 5sec/snelheid 5.
- Voeg de melk toe en kook: 15 min/95°/snelheid 1.
- Reinig ondertussen de kastanjechampignons en snij ze in schijfjes.
- Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op het vuur en bak de spekblokjes gedurende 3 min. Voeg de kastanjechampignons toe en bak nog verder gedurende 3 min.
- Kook de penne in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Nadat de bloemkool gekookt is, werk je de saus als volgt verder af: voeg de gemalen kaas toe en mix: 1 min/snelheid 10.
- Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
- Giet de penne af en roer er de opzijgehouden erwtjes, spekjes en champignons door. Giet de bloemkoolsaus erover en serveer onmiddellijk.