Wortel-pastinaaksoep

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep

Bereidingstijd: 5 MinKooktijd: 25 MinTotale tijd: 30 Min
Je kan bijna eindeloos variëren om gladde soepjes te maken met de Thermomix. In dit receptje combineren we wortelen en pastinaak. Je kan de soep een mooie afwerking geven met wat geroosterde zaden, fijngesneden chilipepertjes en koriander. Maar ook zonder deze upgrade is dit soepbord zo leeg gelepeld.

Ingredienten

  • 1 ui
  • 300 gr wortelen
  • 150 gr pastinaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600 gr water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • een snuif korianderpoeder
  • een snuif komijnpoeder
  • een snuifje chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 1/2 eetlepel pompoenpitten
  • 1/2 eetlepel zonnebloempitten
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 chilipepertje
  • 4 takjes koriander

Instructies

  1. Pel de ui en snij in grove stukken. Schil de wortelen en de pastinaak en snij in grove stukken. Doe alles in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en het koriander-komijn-en chilipoeder en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
  4. Rooster ondertussen de pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaadjes in een antikleefpan zonder vetstof. Haal ze uit de pan als ze voldoende gekleurd zijn en hou opzij.
  5. Was het chilipepertje, snij het overlangs door en haal de zaadjes eruit. Snij het chilipepertje fijn in halve ringetjes en hou opzij.
  6. Haal de blaadjes van de koriander, snij ze fijn en hou opzij.
  7. Mix de soep: 1min30sec/snelheid 10.
  8. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  9. Serveer de soep met de geroosterde pitten en de fijngesneden chilipeper en koriander.