Yield: 400 gram saus
Champignonroomsaus
Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Waarom zou je nog kant-en klare champignonroomsaus kopen met allerlei bewaarmiddelen? Ga vanaf nu voor vers! Met dit receptje is het echt niet moeilijk om een heerlijke saus op tafel te zetten die het goed doet bij steak, varkensgebraad, kip en kalkoen en nog zoveel meer. Hou wel wat champignons apart zodat je die op het einde aan het gemixte resultaat kan toevoegen.
Ingredients
- 500 gram
- verse champignons
- 10 gram
- boter
- 40 gram
- bloem
- 170 gram
- water
- 1 blokje
- groentenbouillon
- 200 gram
- melk
- 150 gram
- kruidenkaas zonder look
- sap van 1/2
- citroen
- een beetje
- gehakte peterselie
- een snuifje
- peper en zout
Instructions
- Hou ongeveer 100 gram champignons apart.
- Doe de overige champignons in de beker en hak: 10 sec/snelheid 4.
- Voeg de boter toe en stoof aan:6 min/v aroma/ snelheid 1.
- Doe het water, de melk, het bouillonblokje en de bloem in de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 4.
- Gaar verder: 6 min/ 90°/ snelheid 3.
- Snij ondertussen de achtergehouden champignons in schijfjes en bak ze kort in een pan met een beetje olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
- Voeg de kruidenkaas toe aan de mengbeker en gaar verder: 2 min/90°/snelheid 2.
- Mix: 1 min/70°/ snelheid 8.
- Proef en voeg gehakte peterselie en peper en zout toe naar smaak.