Yield: 4 personen
Champignonroomsoep
Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
In dit lekkere soepje gebruikten we enkel Parijse champignons. Maar het staat je natuurlijk vrij om eender welke andere paddenstoel te gebruiken. De kleur van de soep zal afhangen van de soort paddenstoel die je gebruikt. Hoe witter die is, hoe witter het eindresultaat. Voor een echte roomsoep is er uiteraard room nodig, maar zelfs als je kiest voor een slankere versie van deze soep zorgt het hoge toerental bij het mixen voor een lekkere, romige textuur. Aan jou dus de keuze of je de room achterwege laat..
Ingredients
- 1
- kleine aardappel
- een klein stuk
- wit van prei (7 cm)
- 40 gram
- boter (20gr + 20 gr)
- 250 gram
- champignons
- 450 gram
- water
- 1
- kippenbouillonblokje
- 100 gram
- room
- gehakte
- peterselie
Instructions
- Schil de aardappel en reinig het stukje prei. Snij ze in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Doe 20gr boter in de mengbeker en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Reinig ondertussen de champignons, hou er een zestal apart en snij de overige champignons in schijfjes. De steeltjes mag je er gerust aanlaten.
- Voeg de schijfjes champignons toe aan de mengbeker en stoof verder: 3 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en gaar verder: 13 min/100°/snelheid 1.
- Snij ondertussen de hele champignons in schijfjes (hier de steeltjes wel verwijderen), smelt de rest van de boter in een pan en bak de schijfjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en doe ze in een bord bekleed met keukenpapier zodat het meeste vet verdwijnt.
- Voeg de room toe aan de soep en verwarm nog even: 2 min/90°/snelheid 1.
- Mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
- Serveer de warme soep met de gebakken champignon-schijfjes en wat gehakte peterselie.