Gastrique voor béarnaisesaus

Yield: 400 gram
Author: Clevercooking
Gastrique voor béarnaisesaus

Gastrique voor béarnaisesaus

Prep time: 2 MinCook time: 18 MinTotal time: 20 Min
De basis van een lekkere béarnaisesaus is wat men in varktermen “gastrique”noemt. Dit is niets anders dan een inkooksel van witte wijn, (dragon)azijn, sjalotten, dragon en andere kruiden. Je kan gastrique kant-en-klaar kopen, maar dit recept is zo eenvoudig dat je het vanaf nu zelf zal willen maken. Vergeet niet om het dopje van de mengbeker te laten, zodat de gastrique mooi kan inkoken. Maak gerust een grote portie, het zuur kan je best lang bewaren in de koelkast.

Ingredients

  • 100 gram  sjalot
  • 1 eetlepel  maïsolie
  • 200 gram  dragonazijn
  • 200 gram  witte wijn
  • 4 eetlepels  dragonblaadjes
  • 2 theelepels  gemalen peper

Instructions

  1. Sjalot hakken: 5 sec op snelheid 5
  2. Maïsolie toevoegen: 2 min op Varoma en snelheid 2
  3. Dragonazijn, witte wijn, dragonblaadjes en gemalen peper toevoegen en tot de helft laten inkoken: 18 min op 100 graden en snelheid 1 (zonder dopje)
  4. Laten afkoelen.
  5. Zeven en in flesje bewaren in de koelkast (kan maanden bewaard blijven).