Yield: 6 personen
Béarnaisesaus
Cook time: 10 MinTotal time: 10 Min
Bij biefstuk/friet heeft iedereen zo zijn eigen voorkeursaus. De mijne is zonder twijfel béarnaise. Op restaurant kies ik daar dan ook steevast voor, maar de kwaliteit en smaak is toch vaak heel verschillend en niet altijd naar mijn zin. Met het resultaat van onderstaand recept kan je concurreren met de beste chef en dat zonder risico op een geschifte saus en zonder pijn in je polsen!
Ingredients
- 35 gram gastrique
- 6 eigelen
- 125 gram boter, in stukken
- Peper en zout
- fijn gesneden verse dragonblaadjes
Instructions
- Weeg 35 gram gastrique af en doe die samen met de eigelen in de mengbeker. Warm op: 3,5 min/80 graden/snelheid 3,5.
- Weeg ondertussen de in stukken gesneden boter af en leg ze op het deksel van de mengbeker rond het maatbekertje.
- Stel het toestel opnieuw in: 4 min/80°/snelheid 3. Kantel het maatbekertje een beetje en laat één voor één de stukjes boter in de beker vallen.
- Voeg verder een flinke snuif zout, peper en gesneden verse dragonblaadjes toe.