Gemberpunch

Yield: 4 glazen
Author: Clevercooking
Gemberpunch

Gemberpunch

Prep time: 3 MinCook time: 12 MinTotal time: 15 Min
De eerste punch zou ooit in India ontstaan zijn. Oorspronkelijk was het een mengeling van water, thee, alcohol, citroen en suiker. Deze kruidige gemberversie wijkt daar wel wat van af, maar is er daarom niet minder lekker op.

Ingredients

  • 80 gram  verse gember
  • 2  bio sinaasappels
  • 450 ml  witte wijn
  • 2 stukjes  steranijs
  • Een snuifje kardemonpoeder
  • 3 eetlepels  Cointreau of Grand Marinier
  • 2 koffielepels  kandijsuiker

Instructions

  1. Schil de gember en doe hem in grove stukken.
  2. Haal van 1 sinaasappel zestes af.
  3. Doe de gember, de zestes, de witte wijn, de steranijs en de kardemonpoeder in de mengbeker en kook: 12 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Voeg het sinaasappelsap en de Gran Marinier toe samen met de kandijsuiker en roer: 1 min en snelheid 1.
  5. Zet het kookmandje in de mengbeker, hou het met de spatel tegen en giet de punch in glazen.