Yield: 4 glazen
Gemberpunch
Prep time: 3 MinCook time: 12 MinTotal time: 15 Min
De eerste punch zou ooit in India ontstaan zijn. Oorspronkelijk was het een mengeling van water, thee, alcohol, citroen en suiker. Deze kruidige gemberversie wijkt daar wel wat van af, maar is er daarom niet minder lekker op.
Ingredients
- 80 gram verse gember
- 2 bio sinaasappels
- 450 ml witte wijn
- 2 stukjes steranijs
- Een snuifje kardemonpoeder
- 3 eetlepels Cointreau of Grand Marinier
- 2 koffielepels kandijsuiker
Instructions
- Schil de gember en doe hem in grove stukken.
- Haal van 1 sinaasappel zestes af.
- Doe de gember, de zestes, de witte wijn, de steranijs en de kardemonpoeder in de mengbeker en kook: 12 min op 100 graden en snelheid 1.
- Voeg het sinaasappelsap en de Gran Marinier toe samen met de kandijsuiker en roer: 1 min en snelheid 1.
- Zet het kookmandje in de mengbeker, hou het met de spatel tegen en giet de punch in glazen.