Yield: 4 personen
Pompoen-Gembersoep
Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Pompoenen zijn er in de herfst in heel veel vormen en kleuren. Sierpompoenen kan je beter enkel als decoratie gebruiken, want het vruchtvlees is heel erg dradig. Bij de eetbare pompoenen zijn tegenwoordig de hokkaidopompoen en de butternut heel erg populair. Je kan pompoenen op 101 manieren klaarmaken: in een cake, quiche, rissoto, geroosterd of heel eenvoudig... in een soep! De gember maakt de smaak alleen maar frisser.
Ingredients
- 400 gram
- pompoen, geschild en in blokjes
- 1
- grote ui
- 1 eetlepel
- olijfolie
- 1
- groentenbouillonblokje
- 700 gram
- water
- 1
- appel, geschild en in grove stukken
- 2 cm
- verse gember in stukjes
- 4 eetlepels
- room
- Peper en zout
- Balsamicocrème
Instructions
- Pel de ui en snij in vier. Doe samen met de pompoenblokjes, de appel en de gember in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg een eetlepel olijfolie toe en sauteer: 3 min op Varoma en snelheid 1.
- Voeg het groentenbouillonblokje en het water toe en kook: 15 min op 100 graden en snelheid 1.
- Voeg de room toe en mix de soep: 1,5 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).
- Verdeel over de borden en werk af met een streepje balsamicocrème.