Yield: 4 personen
Venkel-Spinaziesoep
Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Venkel is op zijn best van augustus tot september. Niet alleen de wit-groene knol, maar ook de stelen en het kruid worden vaak gebruikt. De naar anijs smakende groente doet het in dit recept uitstekend in combinatie met spinazie die voor een diepgroene kleur zorgt. Koop een frisse venkelknol die wit of lichtgroen is. Zo vermijd je taaie vezels.
Ingredients
- 500 gram venkel
- 1 sjalot
- Olijfolie 200 gram
- spinazie (mag ook diepvries zijn)
- 1,5 bouillonblokje
- 600 gram water
- Peper en zout
- 2 eetlepels witte balsamico (zie foto)
- gebakken uitjes
Instructions
- Hou een heel klein beetje venkel apart voor de afwerking.
- Maak de rest van de venkel schoon en snij hem in grote stukken. Pel de sjalot en snij in twee. Doe venkel en sjalot in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg wat olijfolie toe en sauteer: 4 min op 100 graden en snelheid 1.
- Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook: 12 min op 100 graden en snelheid 1.
- Voeg de verse gespoelde spinazie of goed uitgelekte diepvriesspinazie toe en kook verder: 3 min op 100 graden en snelheid 2.
- Voeg de balsamico toe en mix: 2 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Controleer of de soep de gewenste dikte heeft, voeg eventueel nog wat water toe.
- Kruid naar smaak bij met peper en zout en serveer met wat venkelgroen en gebakken uitjes.