Yield: 4 personen
Zalm met broccoli en mosterdsaus
Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Vis stomen in de Thermomix is altijd lekker. Gecombineerd met broccoli en een romig mosterdsausje wordt dit helemaal "het neusje van de zalm".
Ingredients
- 4 zalmfilets
- 1 broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram witte wijn
- 100 gram kippenbouillon
- 100 gram melk
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram room
- 1 eetlepel maïzena
Instructions
- Pel de ui en snij in vier. Pel het knoflookteentje.
- Was de broccoli en maak kleine roosjes. Leg ze klaar in de onderste varomaschaal. Zorg ervoor dat er voldoende gaatjes open blijven zodat de stoom goed door kan. Leg eventueel eerst een omgekeerde lepel in de varoma voor je de broccoliroosjes erop legt. Zet de varoma nog even opzij.
- Doe de ui en het knoflookteentje in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden en voeg de kippenbouillon, de witte wijn, de melk en de mosterd toe. Plaats de varomaschaal met de broccoli en stoom: 13 min op Varoma en snelheid 1.
- Leg de zalm in de bovenste varomaschaal en kruid de zalm met peper en zout. Plaats de schaal bovenop de broccoli en stoom verder: 5 min op Varoma en snelheid 1.
- Zet de varoma opzij.
- Voeg peper en zout, citroensap, room en maïzena toe aan de mengbeker en gaar: 3 min op 80 graden en snelheid 3,5.
- Serveer de zalm met de broccoli en de mosterdsaus.