Aantal porties: 1 bakplaat
Granola à la Ottolenghi
Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 30 MTotale tijd: 35 M
Ook in de ban van Yotam Ottolenghi? Deze Israëlische-Britse kok is momenteel echt wel erg populair. In elke boekenwinkel, zowel in binnen-als buitenland, vind je een uitgebreide selectie van zijn boeken: Plenty, Plenty More, Sweet en het recente Simple zijn de bekendste titels. De nadruk ligt vaak op geroosterde gerechten met heel veel groenten. In dat geval dus niet zo geschikt om met de Thermomix klaar te maken. Maar voor de hummus-,granola- en dessertrecepten, komt het toestel natuurlijk wel erg goed van pas. Hierbij alvast een receptje voor een lekkere crunchy granola. Heerlijk als ontbijt met wat fruit en Griekse yoghurt.
Ingredienten:
- 100 gram notenmengeling naar keuze
- 40 gram gedroogde abrikozen
- 250 gram havermout
- 50 gram ahornsiroop
- 40 gram honing
- 20 gram water
Instructies:
How to cook Granola à la Ottolenghi
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
- Doe de noten in de mengbeker en hak: 2 sec op snelheid 6.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en meng: 10 sec/snelheid 3/linksomdraai.
- Haal de mengeling uit de beker en verdeel over de bakplaat.
- Zet gedurende 30 min in de oven en schep de granola halverwege de baktijd eens om.
- Laat afkoelen en bewaar in een gesloten doos.