Aantal porties: 4 personen (of 8 indien je dit als aperitiefglaasje serveert)
Groene kruidensoep
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Eén bordje van deze soep en je hebt meteen een hele portie vitaminen binnen. De verse kruiden worden pas op het allerlaatste moment aan het soepje toegevoegd: zo bewaar je alle voedingswaarden en ben je zeker van een op en top frisse kleur. Uiteraard kan je de soep warm eten, maar ook ijskoud is dit een lekkere start van een gezonde maaltijd.
Ingredienten:
- 1 grote ui
- 1 kleine prei
- 2 aardappelen
- Een scheutje olijfolie
- 700 gram water
- 1 groentenbouillonblokje
- een handvol kervel
- een handvol spinazie
- een handvol zuring
- een handvol peterselie
- een snuifje Peper en zout
Instructies:
How to cook Groene kruidensoep
- Pel de ui en snij in vier. Was de prei en snij in grove stukken. Schil de aardappelen en snij ook in grove stukken.
- Doe ui, prei en aardappel in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg een beetje olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water toe en het groentenbouillonblokje en kook: 13 min/100°/snelheid 1.
- Stel het toestel opnieuw in: 2 min/100°/snelheid 1 en voeg de kruiden via de dekselopening toe.
- Mix alles: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.