Yield: 1 kom
Hummusdip
Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Niets zo eenvoudig als deze lekkere Arabische kikkererwtenpuree die je zo op tafel zet. Haal een pakje Grissine-stengels in huis en dippen maar!
Ingredients
- 400 gram
- kikkererwten uit blik (vocht bijhouden)
- 5 gram
- tahin (pasta gemaakt van sesamzaad)
- sap van
- 1 citroen
- 5 gram
- komijnpoeder
- 10 gram
- olijfolie
- een snuifje
- peper en zout
- een snuifje
- cayennepeper
Instructions
- Laat de kikkererwten uitlekken, maar hou het vocht bij.
- Doe de kikkererwten in de mengbeker, samen met de olijfolie, 40 gram achtergehouden vocht, tahin, komijn en citroensap en meng: 1 min/snelheid 6.
- Controleer de stevigheid van de dip en voeg eventueel nog wat vocht toe.
- Kruid met peper en zout.
- Giet voor het serveren nog een beetje olijolie op de hummus en bestrooi met een snuifje cayennepeper.