Hummusdip

Yield: 1 kom
Author: Clevercooking
Hummusdip

Hummusdip

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Niets zo eenvoudig als deze lekkere Arabische kikkererwtenpuree die je zo op tafel zet. Haal een pakje Grissine-stengels in huis en dippen maar!

Ingredients

  • 400 gram
  • kikkererwten uit blik (vocht bijhouden)
  • 5 gram
  • tahin (pasta gemaakt van sesamzaad)
  • sap van
  • 1 citroen
  • 5 gram
  • komijnpoeder
  • 10 gram
  • olijfolie
  • een snuifje
  • peper en zout
  • een snuifje
  • cayennepeper

Instructions

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, maar hou het vocht bij.
  2. Doe de kikkererwten in de mengbeker, samen met de olijfolie, 40 gram achtergehouden vocht, tahin, komijn en citroensap en meng: 1 min/snelheid 6.
  3. Controleer de stevigheid van de dip en voeg eventueel nog wat vocht toe.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Giet voor het serveren nog een beetje olijolie op de hummus en bestrooi met een snuifje cayennepeper.