Yield: 8 glaasjes
Speculaasglaasjes
Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Met deze speculaasglaasjes zet je een heerlijk dessert op tafel waarmee je ongetwijfeld scoort bij jong en oud. Maak het de dag van tevoren en het is nog lekkerder!
Ingredients
- 12 speculaasjes
- 3 eidooiers
- 3 eiwitten
- 20 gram suiker
- 250 gram mascarpone
- een snuifje zout
Instructions
- Doe de speculaas in de mengbeker en hak: 8 sec/snelheid 8.
- Haal uit de mengbeker en doe 3 eetlepels van de gemalen speculaas in een afgesloten potje. Je gebruikt deze later om de glaasjes af te werken.
- Reinig de mengbeker.
- Plaats de vlinder.
- Doe de eidooiers samen met de suiker in de mengbeker en klop: 30sec/snelheid 3.
- Voeg de mascarpone en de gemalen speculaas toe en klop: 20 sec/snelheid 3.
- Haal de vlinder en het mengsel uit de beker.
- Reinig de mengbeker en de vlinder. Maak ze allebei goed vetvrij.
- Plaats de vlinder opnieuw op het mes en voeg de eiwitten toe samen met een snuifje zout. Klop: 2,30 min/snelheid 3,5.
- Spatel het eiwitmengsel onder het opzijgehouden mascarpone/speculaasmengsel en doe het in glaasjes.
- Laat een nachtje afkoelen in de koelkast en presenteer de dag zelf met wat achtergehouden gehakte speculaas.