Yield: 4 personen
Paprikasoep
Prep time: 5 MinCook time: 25 MinTotal time: 30 Min
Voor deze mooie rode soep kan je vertrekken van geroosterde paprika's om de smaak nog intenser te maken. Maar heb je hier geen tijd voor, dan doe je ze gewoon rauw in de mengbeker. Daar gaan we in onderstaand recept ook van uit en het resultaat is ook erg lekker.
Ingredients
- 3 rode paprika's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels currypoeder
- 700 gram kippenbouillon
- 200 gram witte wijn
- 1 laurierblad
- 150 gram kruidenkaas
Instructions
- Pel de ui en snij hem in vier. Doe de ui, de look en de in stukken gesneden paprika in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/varoma/snelheid 1.
- Voeg de bouillon en de witte wijn toe samen met het laurierblaadje en kook: 25 min/100°/snelheid 1.
- Haal de laurier uit de mengbeker en mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
- Voeg de kruidenkaas toe en meng: 2 min/snelheid 6.