Yield: 6 glaasjes
Komkommermousse met bietjes
Prep time: 15 MinCook time: 3 HourTotal time: 3 H & 15 M
Hapjes in glaasjes doen het altijd goed. En de appetijt is des te groter als je voor een mooie kleurcombinatie kan zorgen.
Ingredients
- 1 komkommer
- 125 gram Griekse Yoghurt
- 20 muntblaadjes
- 150 gram room
- een flinke snuif zout
- een snuifje cayennepeper
- 1 gram agaragar
- 1 rauwe rode biet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel witte balsamico
Instructions
- Schil de komkommer en verwijder zoveel mogelijk de zaadlijsten. Snij de komkommer in grove stukken.
- Doe de komkommer in de mengbeker, samen met de yohurt en de muntblaadjes. Mix: 20 seconden/snelheid 8.
- Kruid goed met peper en zout en verwarm: 3 min/ 100°/ snelheid 1.
- Voeg de agaragar toe en kook verder: 1 minuut/100°/snelheid 1.
- Haal het mengsel uit de mengbeker en reinig hem.
- Zet de vlinder op het mes, voeg de room toe en klop op: 20 seconden/snelheid 3.
- Spatel de room onder het komkommermengsel, giet in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Ongeveer één uur van tevoren: schil de rode biet, snij hem in schijfjes en daarna in gelijke reepjes. Marineer de bietjes met de olijfolie en de witte balsamico en kruid met peper en zout.
- Serveer de mouss met enkele bietenstaafjes en werk af met een blaadje munt.