Yield: 4 personen
Sabayon
Prep time: 1 MinCook time: 9 MinTotal time: 10 Min
Een sabayon is één van de weinige desserten die soms nog “in de zaal” wordt bereid als je die in een restaurant bestelt. Vaak moet je dit verrukkelijke nagerecht voor 2 personen bestellen. De bereiding dwingt dan ook respect af: kloppen, kloppen en ... inderdaad ... kloppen. Je moet over goed getrainde armspieren beschikken en best wel wat ervaring hebben om de eieren, die de basis vormen van dit dessert, de juiste textuur te geven. Velen durven er thuis dan ook niet aan te beginnen. Met de Thermomix maak je in 9 minuten de perfecte sabayon. En de pluimen voor al dat lekkers? Die steek je natuurlijk zelf op je hoed!
Ingredients
- 30 gram witte wijn
- 30 gram Marsala-wijn
- 40 gram fijne suiker
- 3 eidooiers
Instructions
- Plaats de vlinder.
- Doe de witte wijn, de Marsala-wijn, de suiker en de eidooiers in de mengbeker en klop: 9minuten/70°/snelheid 3.
- Serveer in glazen en dien op.