Aantal porties: 12 kleine muffins
Muffins met bosbessen en chocolade
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 25 MTotale tijd: 35 M
Zo gemaakt en heerlijk: muffins met bosbessen. Zo gemaakt en overheerlijk: muffins met bosbessen én chocolade.
Ingredienten:
- 80 gram bosbessen
- 80 gram chocolade callets
- 200 gram zelfrijzende bloem + 1 eetlepel extra
- 55 gram suiker
- een snuifje zout
- 35 gram maïsolie
- 70 gram boter, in stukjes
- 2 eieren
- 150 gram melk
- poedersuiker
Instructies:
How to cook Muffins met bosbessen en chocolade
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bosbessen en de chocoladecallets in een kommetje en strooi er een eetlepel bloem over. Meng even. Het omwikkelen met bloem zal ervoor zorgen dat de bessen en de chocolade niet allemaal naar beneden zakken. Doe de suiker in de mengbeker en maak er poeder van: 15 sec/snelheid 10. Voeg de bloem, het zout, de maïsolie en de boterstukjes toe en mix: turbo/1 sec/4x. Voeg de eieren en de melk toe en kneed: 20 sec/deegstand. Spatel naar beneden en kneed nogmaals: 15 sec/deegstand. Haal het deeg uit de kom, meng nog even met de hand en spatel er dan voorzichtig de bosbessen en de chocoladestukjes onder. Vul siliconen muffin-vormpjes voor 3/4 en zet ze 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.Gebruik je andere vormpjes, smeer ze dan eerst in met wat zachte boter voor je het deeg erin doet. Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vormpjes en bestrooi met wat poedersuiker.