Aantal porties: 6 repen
Mueslirepen
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 30 M
Liefhebbers van granola zullen ongetwijfeld ook houden van een mueslireep. Kant-en-klaar gekocht in de winkel moet je er echter wel meestal bewaarmiddelen bijnemen. Waarom niet eens zelf aan de slag gaan met dit makkelijke recept?
Ingredienten:
- 200 gram havervlokken
- 90 gram kokosolie
- 60 gram rietsuiker
- 40 gram honing
- 40 gram gedroogde kersen (of rozijnen of andere gedroogde bessen)
- 30 gram hele amandelen
- 20 gram pompoenpitten
Instructies:
How to cook Mueslirepen
- Verwarm de oven voor op 150°.
- Doe de kokosolie, de rietsuiker en de honing in de mengbeker en verwarm: 5 min/120°/snelheid 2.
- Voeg de havervlokken, de gedroogde kersen, de amandelen en de pompoenpitten toe en meng: 20 sec/snelheid 3.
- Haal de mengeling uit de beker en doe ze in een met bakpapier beklede bakvorm. Ik gebruikte een vorm van 14cm x 24cm. Druk de mengeling mooi plat aan.
- Zet 20 à 30 min in de oven zodat de mengeling mooi groudkleurig wordt.
- Laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij met een scherp mes in repen.