Mueslirepen

Aantal porties: 6 repen
Auteur:
Mueslirepen

Mueslirepen

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 30 M
Liefhebbers van granola zullen ongetwijfeld ook houden van een mueslireep. Kant-en-klaar gekocht in de winkel moet je er echter wel meestal bewaarmiddelen bijnemen. Waarom niet eens zelf aan de slag gaan met dit makkelijke recept?

Ingredienten:

  • 200 gram havervlokken
  • 90 gram kokosolie
  • 60 gram rietsuiker
  • 40 gram honing
  • 40 gram gedroogde kersen (of rozijnen of andere gedroogde bessen)
  • 30 gram hele amandelen
  • 20 gram pompoenpitten

Instructies:

How to cook Mueslirepen

  1. Verwarm de oven voor op 150°.
  2. Doe de kokosolie, de rietsuiker en de honing in de mengbeker en verwarm: 5 min/120°/snelheid 2.
  3. Voeg de havervlokken, de gedroogde kersen, de amandelen en de pompoenpitten toe en meng: 20 sec/snelheid 3.
  4. Haal de mengeling uit de beker en doe ze in een met bakpapier beklede bakvorm. Ik gebruikte een vorm van 14cm x 24cm. Druk de mengeling mooi plat aan.
  5. Zet 20 à 30 min in de oven zodat de mengeling mooi groudkleurig wordt.
  6. Laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij met een scherp mes in repen.
Created using The Recipes Generator