Aantal porties: 4 personen
Penne met verse pesto, kerstomaatjes, mozarella en rucola
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Heb je niet veel inspiratie en zin om te koken? Probeer dan zeker deze heerlijke pastaschotel die je zowel warm, lauw als koud kan eten. Ik heb het gerecht van begin tot eind getimed en als al je ingrediënten klaar staan, heb je in 20 minuten een maaltijd om duimen en vingers van af te likken. Dan ga ik wel uit van de warme versie, anders moet je er nog wat tijd bijtellen om de pasta te laten afkoelen.
Ingredienten:
- 1 mooie teen knoflook
- 30 gram parmezaan
- 15 gram pijnboompitten
- 20 gram basilicumblaadjes
- 40 gram olijfolie
- een snuifje peper
- 50 gram ricotta
- 2 eetlepels citroensap
- 300 gram penne
- 550 gram water
- 1 groentenbouillonblokje
- 2 eetlepels citroensap
- een zakje mini-mozarellabolletjes (150 gr uitgelekt gewicht)
- 200 gram kerstomaatjes
- 25 gram rucola
Instructies:
How to cook Penne met verse pesto, kerstomaatjes, mozarella en rucola
Bereiding van de pesto
- Pel de look en doe die samen met de parmezaan in de mengbeker. Hak fijn: 8 sec/snelheid 10.
- Voeg de pijnboompitten, de basilicumblaadjes, de olijfolie en een snuifje peper toe en hak opnieuw: 8 sec/ snelheid 10.
- Voeg de ricotta en het citroensap toe en meng: 8 sec/snelheid 5.
- Doe in een kommetje en reinig de mengbeker.
Bereiding van de penne
- Doe de penne in de mengbeker.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer de penne even rond met de spatel. Kook: 14 min/100°/ linksomdraai/snelheid lepeltje.
- Halveer ondertussen de kerstomaatjes en laat de mozarellabolletjes uitlekken.
- Schep de pasta in een kom en besprenkel met citroensap. Voeg de pesto toe en roer goed rond.
- Voeg de halve kerstomaatjes, de mozarella en de rucola toe en dien op.