Yield: 4 personen
Pompoen-knolseldersoep
Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Heb je nog wat restjes winterse groenten in de koelkast? Pompoen, pastinaak, peterseliewortel, knolselder; ze passen allemaal mooi bij elkaar. Hieronder vind je een heel eenvoudige maar lekkere combinatie met knolselder en pompoen.
Ingredients
- 1
- ui
- 1 eetlepel
- olijfolie
- 300 gram
- butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 200 gr knolselder
- geschild en in blokjes gesneden
- 600 gram
- kippenbouillon
- 50 gram
- room
- een snuifje
- peper en zout
- gehakte
- bieslook
- croutons
Instructions
- Pel de ui en snij in twee. Doe in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5.
- Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/120°/snelheid 1.
- Voeg de pompoen-en knolselderblokjes toe, samen met het water en de kippenbouillon en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de room toe en mix: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer met gehakte bieslook en croutons.