Pompoen-knolseldersoep

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Pompoen-knolseldersoep

Pompoen-knolseldersoep

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Heb je nog wat restjes winterse groenten in de koelkast? Pompoen, pastinaak, peterseliewortel, knolselder; ze passen allemaal mooi bij elkaar. Hieronder vind je een heel eenvoudige maar lekkere combinatie met knolselder en pompoen.

Ingredients

  • 1
  • ui
  • 1 eetlepel
  • olijfolie
  • 300 gram
  • butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gr knolselder
  • geschild en in blokjes gesneden
  • 600 gram
  • kippenbouillon
  • 50 gram
  • room
  • een snuifje
  • peper en zout
  • gehakte
  • bieslook
  • croutons

Instructions

  1. Pel de ui en snij in twee. Doe in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/120°/snelheid 1.
  3. Voeg de pompoen-en knolselderblokjes toe, samen met het water en de kippenbouillon en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
  4. Voeg de room toe en mix: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
  5. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  6. Serveer met gehakte bieslook en croutons.