Aantal porties: 4 personen
Quiche van courgette en zalm
Bereidingstijd: 5 MinKooktijd: 10 MinInactive time: 45 MinTotale tijd: 1 Hour
Om deze quiche te maken, moet je zelf echt niet veel doen. De thermomix en de oven nemen het van je over. Serveer er een lekker slaatje bij (niet opgenomen in het recept) en klaar is kees.
Ingredienten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine courgette (ongeveer 250 gr)
- 20 gr olijfolie
- 100 gr mascarpone
- 100 gr room
- 3 eieren
- peper
- zout
- gedroogde tijm
- kant-en-klaar kruimel-of bladerdeeg
- 300 gr zalm
- mosterd
- fijngesneden bieslook
Instructies
- Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de look. Doe ui en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spoel de courgette, snij in grove stukken, voeg toe aan de mengbeker en hak: 3 sec/snelheid 4.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
- Haal de groenten uit de mengbeker en laat even uitdruipen in een vergiet. De courgette kan immers wat teveel vocht afgeven. Kruid de groenten met peper en zout.
- Doe de mascarpone, de room, de eieren, een flinke snuif zout, peper en tijm in de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 3.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bekleed een bakvorm van ongeveer 26cm diameter met bakpapier. Leg er het kant-en-klaar deeg in en snij de overhangende randen af. Smeer het deeg in met flink wat mosterd en bestrooi met fijngesneden bieslook.
- Snij de zalm in plakjes of blokjes en verdeel ze over het deeg. Verdeel de groenten over de zalm en giet het mascarpone/roommengsel over de vulling.
- Bak de quiche ongeveer 45 min. in de oven op 180°.
- Serveer met een slaatje naar keuze.