Cobbler met zomers fruit

Aantal porties: 4 à 6 personen
Auteur: Clevercooking
Cobbler met zomers fruit

Cobbler met zomers fruit

Bereidingstijd: 5 MinKooktijd: 2 MinInactive time: 30 MinTotale tijd: 37 Min
"Cobbler" verwijst in het Engels naar "kassei". Je zal je misschien afvragen wat dat te maken heeft met onderstaand recept? Wel, het is een variant op een crumble met gestoofd fruit. Maar daar waar bij een crumble het deeg verkruimeld wordt over het fruit, wordt het deeg bij een cobbler in ronde hoopjes op het fruit gelegd. Zo onstaan bij het bakken bolletjes die op kasseistenen lijken. Je serveert dit gerecht aan tafel in een mooie ovenschaal en schept dan voor iedereen een mooie portie uit. Strak kan je dit niet op het bord krijgen, maar mét of zonder ijs: gewoon lekker!

Ingredienten

  • een beetje boter om de vorm in te vetten
  • 500 gr gemengd fruit (aardbei, bosbessen, braambessen, frambozen, aalbessen, ...)
  • 75 gr vanillesuiker
  • 25 gr maïzena
  • 45 gr suiker
  • 10 gr bakpoeder
  • 145 gr bloem
  • 45 gr amandelpoeder
  • 200 gr room
  • roomijs(optioneel)

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met een beetje boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Haal de steeltjes uit de aardbeien en snij ze in grove stukken. Bosbessen, frambozen en dergelijke hoef je niet door te snijden.
  4. Doe het fruit in de vorm en strooi er de vanillesuiker en maïzena over, meng even met de hand.
  5. Doe de suiker, het bakpoeder, de bloem, het amandelpoeder en de room in de mengbeker en kneed: 1min 30sec/deegfunctie.
  6. Haal het deeg uit de mengbeker en schep met een lepel of ijsschep bolletjes deeg die je verdeelt over het fruit. Laat wat plaats tussen de deegbolletjes.
  7. Zet de vorm in de oven en bak de cobbler gedurende 30 min. op 180°
  8. Serveer warm. Eventueel kan je er een bolletje ijs bij serveren.