Aantal porties: 6 stuks
Banana Bread Muffins
Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 20 MinTotale tijd: 30 Min
Deze muffins zijn ideaal om je rijpe bananen op te werken. Samen met de noten zorgen ze voor een lekker en gezond ontbijt of tussendoortje.
Ingredienten
- 100 gr havermoutvlokken
- 2 rijpe bananen (ongeveer 200 gr)
- 35 gr kokosolie of boter
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- 1 koffielepel vanille-essence
- 7 gr gedroogde gist
- een snuifje zout
- 60 gr gemengde noten
- bakspray of gesmolten boter om de muffinvormpjes in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Doe de havermout in de mengbeker en maak er poeder van: 20 sec/snelheid 10. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
- Pel de bananen en snij in grove stukken. Doe ze in de mengbeker samen met de kokosolie of de boter, de kokosbloesemsuiker, de vanille-essence, de gedroogde gist en een snuifje zout. Meng: 20 sec/snelheid 5.
- Voeg de opzijgehouden gemixte havermout toe en de noten en hak: 8 sec/linksomdraai/snelheid 5.
- Vet de muffinvormpjes in met bakspray of gesmolten boter en verdeel het mengsel over de vormpjes.
- Plaats 20 min in de oven op 180° en laat afkoelen.