Rode Bietjessoep

Yield: 4 borden
Author: Clevercooking
Rode bietjessoep

Rode bietjessoep

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Rode bieten zijn voor heel wat mensen misschien niet de meest geliefde groente, maar deze bordjes boordevol vitaminen zijn zeker het proeven waard.

Ingredients

  • 1  ui
  • 2  wortelen
  • 1 stuk  wit van prei
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 350 gr  ongekookte rode bieten
  • 650 gram  water
  • 1 blokje  kippenbouillon
  • 100 gr  room

Instructions

  1. Pel de ui en snij in vier. Schil de wortelen en snij in grove stukken. Was de prei en snij in grove stukken.
  2. Doe ui, wortelen en prei in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  3. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  4. Schil de bieten, snij in grove stukken en doe ze in de mengbeker.
  5. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
  6. Voeg de room toe en mix: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).