Yield: 4 borden
Rode bietjessoep
Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Rode bieten zijn voor heel wat mensen misschien niet de meest geliefde groente, maar deze bordjes boordevol vitaminen zijn zeker het proeven waard.
Ingredients
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 stuk wit van prei
- 2 eetlepels olijfolie
- 350 gr ongekookte rode bieten
- 650 gram water
- 1 blokje kippenbouillon
- 100 gr room
Instructions
- Pel de ui en snij in vier. Schil de wortelen en snij in grove stukken. Was de prei en snij in grove stukken.
- Doe ui, wortelen en prei in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Schil de bieten, snij in grove stukken en doe ze in de mengbeker.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de room toe en mix: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).