Seldersoepje met croutons

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Seldersoep met croutons

Seldersoep met croutons

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 30 MTotale tijd: 40 M
Selder vind je het ganse jaar door in de winkel. Een makkelijk ingrediënt dus dat in combinatie met appel, witte wijn en een beetje room verrassend lekker is. Heerlijk om dit gladde soepje te combineren met croutons of er een feestelijke versie van te maken met stukjes gerookte zalm.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 20 gram olijfolie
  • 300 gram witte selder
  • 1 appel
  • 750 gram water
  • 150 gram witte wijn
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 3 peterseliestengels
  • 50 gram room
  • 40 gram croutons of een sneetje gerookte zalm in snippers

Instructies:

How to cook Seldersoep met croutons

  1. Pel de ui, snij in vier, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
  3. Was de selder, verwijder de blaadjes en snij de stengels in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken. Doe selder en appel in de mengbeker en hak het geheel: 4sec/snelheid 4.
  4. Stoof opnieuw aan: 3 min/100°/snelheid 1.
  5. Voeg het water, de witte wijn, het bouillonblokje en het laurierblaadje toe. Bind de tijm en de peterseliestengels samen met een stukje keukentouw en knip dit kort af zodat er geen losse eindjes zijn. Doe het kruidentuiltje in de mengbeker en kook: 30 min/100°/snelheid 1.
  6. Haal het laurierblaadje en het kruidentuiltje uit de mengbeker.
  7. Voeg de room toe en mix: 2 min/blenden (TM6) of 2 min/snelheid 10 (geleidelijk aan voor TM5).
  8. Serveer warm met croutons of met de zalmsnippers.
Created using The Recipes Generator