Aantal porties: 250 gr saus
Tahinsaus met platte peterselie
Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 5 MTotale tijd: 10 M
Ondertussen zijn de meesten onder ons wel vertrouwd met tahin. Deze pasta die gemaakt is van sesamzaad wordt erg veel gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten. De pasta is één van de ingrediënten van hummus, een lekkere en voedzame dip die je tegenwoordig in heel veel varianten kant-en klaar kan kopen. In het onderstaand receptje maken we een groene tahinsaus die heel lekker is bij kip, gebraden vlees of gebakken vis.
Ingredienten:
- 30 gram platte peterselie (enkel de blaadjes)
- 2 teentjes look
- 150 gram tahin
- 150 gram water
- 30 gram citroensap
- 3 gram zout
Instructies:
How to cook Tahinsaus met platte peterselie
- Doe de peterselieblaadjes in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 6,5. Haal de peterselie uit de mengbeker en hou opzij.
- Spoel de mengbeker niet uit. Pel de teentjes look en doe ze in de mengbeker. Voeg de tahin, het water, het citroensap en het zout toe en hak: 10 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de opzijgehouden, gehakte peterselie toe en meng: 7 sec/snelheid 4.