Tahinsaus met platte peterselie

Aantal porties: 250 gr saus
Auteur:
Tahinsaus met platte peterselie

Tahinsaus met platte peterselie

Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 5 MTotale tijd: 10 M
Ondertussen zijn de meesten onder ons wel vertrouwd met tahin. Deze pasta die gemaakt is van sesamzaad wordt erg veel gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten. De pasta is één van de ingrediënten van hummus, een lekkere en voedzame dip die je tegenwoordig in heel veel varianten kant-en klaar kan kopen. In het onderstaand receptje maken we een groene tahinsaus die heel lekker is bij kip, gebraden vlees of gebakken vis.

Ingredienten:

  • 30 gram platte peterselie (enkel de blaadjes)
  • 2 teentjes look
  • 150 gram tahin
  • 150 gram water
  • 30 gram citroensap
  • 3 gram zout

Instructies:

How to cook Tahinsaus met platte peterselie

  1. Doe de peterselieblaadjes in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 6,5. Haal de peterselie uit de mengbeker en hou opzij.
  2. Spoel de mengbeker niet uit. Pel de teentjes look en doe ze in de mengbeker. Voeg de tahin, het water, het citroensap en het zout toe en hak: 10 sec/snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg de opzijgehouden, gehakte peterselie toe en meng: 7 sec/snelheid 4.
Created using The Recipes Generator