Vanille-amandelpudding met arrowroot als bindmiddel

Aantal porties: 4
Auteur: Clevercooking
Vanille-amandelpudding met arrowroot als bindmiddel

Vanille-amandelpudding met arrowroot als bindmiddel

Kooktijd: 10 MinTotale tijd: 10 Min
De combinatie van amandelmelk, vanille en kokosbloesemsuiker geeft een mooie diepe smaak aan deze makkelijke pudding. In dit recept wordt arrowroot gebruikt als bindmiddel.

Ingredienten

  • 500 gr amandelmelk
  • 1/2 vanillestok
  • 40 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 35 gr arrowroot
  • 1 eetlepel koud water
  • enkele amandelschilfers voor de afwerking

Instructies

  1. Doe de amandelmelk in de beker.
  2. Schraap het merg uit een half vanillestokje en voeg merg en stokje toe aan de melk.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker en het ei toe en gaar: 5 min/90°/linksomdraai/snelheid 3.
  4. Los de arrowroot op in een kommetje met 1 eetlepel koud water.
  5. Doe de opgeloste arrowroot in de mengbeker en kook verder: 2 min/90°/linksomdraai/snelheid 3.
  6. Verwijder het vanillestokje en giet de pudding in glazen of kommetjes. Werk af met enkele amandelschilfers.