Aantal porties: 4 personen
Veggie curry
Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 40 M
In deze curry is de hoofdrol weggelegd voor lekkere groentjes. We maken ze rechtstreeks in de mengbeker klaar en zorgen voor een pittige oosterse smaak met onder andere currypasta, kokokmelk en oestersaus. Serveer de curry met wat witte rijst, de bereiding ervan is niet opgenomen in het recept.
Ingredienten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 gram gember
- 30 gram rode currypasta
- 400 gram kokosmelk
- 150 gram water
- 4 limoenblaadjes
- 1/2 stengel citroengras
- 200 gram peultjes, gewassen, topjes eraf en in schuine repen gesneden
- 1/2 broccoli, gewassen en in roosjes verdeeld
- 1 rood chilipepertje, gehalveerd, ontpit en in reepjes gesneden
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 15 gram oestersaus
- enkele lente-uitjes, gewassen en in ringetjes gesneden
Instructies:
How to cook Veggie curry
- Was en snij de peultjes, verdeel de broccoli in roosjes, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij in ringetjes.
- Pel de ui en de knoflook, schil de gember en snij deze in grove stukken. Doe ui, knoflook en gember in de mengbeker en hak: 4sec/snelheid 5.
- Voeg de rode currypasta toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de kokosmelk, water, limoenblaadjes, citroengras en gesneden peultjes toe en gaar: 5 min/95°/linksomdraai/snelheid 1.
- Voeg de stukjes broccoli en de chilipeper toe en gaar verder: 5 min/95°/linksomdraai/snelheid 1.
- Voeg de erwtjes toe, roer alles even om met de spatel en gaar verder: 7 min/95°/linksomdraai/snelheid 1.
- Voeg de oestersaus toe en meng: 3 min/95°/linksomdraai/lepeltje
- Haal de limoenblaadjes en het citroengras uit de beker. Schep de curry in diepe borden en strooi er wat lente-uitjes over. Lekker met rijst.